Borbély Családi Pincészet

Badacsonyi Olaszrizling késői szüret 2019

Évjárat

2019

Szín

Fehér

Típus

Bor

Szőlőfajta

Olaszrizling

Szárazság

Édes

Ország

Magyarország

Borvidék

Badacsony

Alkoholtartalom

11,5 % Vol.

Kiszerelés

0,5 L

Fogyasztási hőmérséklet

12,00 C

Maradék cukor

74 g/L

November elején szüretelt, töppedt, aszúsodott szőlőből készült borkülönlegesség. Az Olasz rizling fajtajellegét kiegészítve, ízben a töppedésből származó zamatok dominálnak, az 74 g/l természetes maradék cukortartalom szép harmóniát alkot az elegáns savaival. Fogyasztását 10-13 °C-ra hűtve ajánljuk.

  • Gyümölcsös
  • Aszalt

5 300 Ft

Egységár: 10 600 Ft/L

Készleten
Szállítási idő:
2-3 munkanap

Belföldön Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett

Biztonságos fizetés

  • Gyümölcsös
  • Aszalt

November elején szüretelt, töppedt, aszúsodott szőlőből készült borkülönlegesség. Az Olasz rizling fajtajellegét kiegészítve, ízben a töppedésből származó zamatok dominálnak, az 74 g/l természetes maradék cukortartalom szép harmóniát alkot az elegáns savaival. Fogyasztását 10-13 °C-ra hűtve ajánljuk.

Az évjáratról

A koranyári hidegek, egyszámjegyű Celsius-fokok után az évszazádos távlatban is legforróbb július, forró nyár és kellemes ősz igyekezett kárpótolni a szőlőtermelőket. Ez összességében ígéretes évjáratot eredményezett, ahol az extrém kánikula ellenére a savakat is jellemzően sikerült jól megőrizni.

Olaszrizling

Nem kimondottan aromatikus fajta, közepes testtel és savtartalommal. Akik szagoltak már rezedát, azok szerint rezeda illatú, és gyakori a kesernyés, mandulára emlékeztető utóíz. A nevén kívül semmi köze a rajnai rizlinghez, nem rokonok, és nem is hasonlítanak. Jelenleg graševina néven Horvátország fő fajtája kb. 8500 hektárral. Ausztriában is elterjedt, magyarországi termőterülete pedig 3800 ha.